Twitter Şifre Kırma - Hesap Çalma Nasıl Yapılır?

Twitter Şifre Kırma - Hesap Çalma Nasıl Yapılır?

Twitter kullanıcılarının güvenliğini sağlama konusunda oldukça hassas davranmaktadır. Ancak tüm bu gizlilik ve güvenliğe rağmen birkaç yöntem mevcuttur.

Twitter Hesap Çalma Nasıl Yapılır?

Öncelikle Twitter bu konuda birçok önlemi almış durumdadır, gizliliklere ve güvenliklere büyük ölçüde önem vermektedir. Sizlere Sosyal Mühendislik becerinizi kullanarak yapabileceğiniz yöntemler şu şekilde;

  • Şifremi Unuttum Yöntemi
  • Link ile Hesap Çalma Yöntemi
  • BruteForce Atakları

Bu yöntemlerin tamamı Dünya'nın en iyi Hackerleri tarafindan dahil kullanılmaktadır, zira program kullanarak Twitter hesap çalma diye birşey mümkün değildir. Sadece "BruteForce" programlarıyla deneme-yanılma yaparak kırılabilir, bu da imkansıza yakındır ama yine de şansınız vardır. Onun harcinde tamamen sizin zekanıza ve becerinize bağlı bir durumdur.

  1. Şifremi unuttum yöntemi; Kullanıcıya öncelikle güven sağlayın, gerekirse günlerce konuşun ve size güvenmesini sağlayın. Ardından "Şifremi unuttum bana yardımcı olur musun?" diyin. Eğer yardımcı olurum derse "seni güvenilir arkadaş olarak seçeceğim, telefonuna veya mailine kod gelecek o kodu bana söyler misin?" diyin. Şifremi unuttum bölümüne girin ve hacklemek istediğiniz kişinin kullanıcı adını yazın, telefonuna veya mailine bir kod gönderin o kodu zaten size söyleyecektir. Kodu söyledikten sonra yeni bir şifre oluşturun ve hesaba giriş yapın.
  2. Link yöntemi için; kullanıcı adı ve şifre bölümünden oluşan sahte bir site oluşturarak karşı tarafa bu  siteyi iletin ve giriş yapmasını isteyin. Kullanıcı girişi yaptıktan sonra bilgileri size gelecektir. Böylelikle o hesaba artık giriş yapabileceksiniz demektir.
  3. BruteForce atakları; Bu yöntem tamamen deneme-yanılma ile yapılmaktadır. Kişi hakkında biraz bilgi edinin ve edindiğiniz bilgilere göre kelimeleri BruteForce programlarına girin, program hızlıca şifreleri deneyecektir. 

Yukarıda anlatılan yöntemler en çok kullanılan tekniklerdir. Sizde Twitter hesap çalma konusunda bu yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bu anlattıklarımızla birlikte kendinizide ayrıca koruyabilirsiniz. Tanımadığınız kişilerden gelen ve şüphelendiğiniz linklere tıklamayınız. Cihazlarınızda ara ara zararlı yazılım taramalarını yapmanızı öneririz.

Bu yöntemlerin tamamı eğitim amaçlı olarak Twitter hesap çalma konusunda bilgilenmeniz amaçlı sunulmuştur, kötü niyetli kullanımda sorumluluk kullanıcıya aittir.